Senioren en computer

 Het computertrefpunt in De Greef is uitgegroeid tot een waar computerontmoetingspunt voor senioren. Op alle dagen wordt individueel gewerkt in kleine groepjes onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. Bovendien kunt u ervaringen uitwisselen met leeftijdgenoten. In de computeroefenruimte in De Greef zijn computers aanwezig, maar u kunt ook uw eigen laptop, notebook of tablet meenemen. U dient zich wel van tevoren aan te melden, zodat we u in de juiste groep kunnen indelen.

Mogelijkheden

  • Op verschillende dagdelen zijn groepjes bezig. Voorbeelden van onderwerpen: – kennismaken met Windows 10 – werken met de tekstverwerker om vaardigheden aan te leren zoals het maken van een ansichtkaart, een (reis)verslag of etiketten – werken met een rekenblad, bijv. een adressenlijst – spelletjes op de computer zoals patience, mahjong, freecell, scrabble – internetten (Google, Marktplaats, bol.com, reis-/routeplanner) – e-mail – digitale fotobewerking met Photo Gallery of Foto’s-app van Windows 10 (enige computerervaring is noodzakelijk)
  • digitale foto’s vanaf de camera overzetten op de computer
  • digitale foto’s beheren en bewerken
  • bij voldoende belangstelling: – werken met een tablet, Apple of Android                                                       – werken met een smartphone (iPhone of Android)

Informatie, aanmelden en kosten

dagdeel:             groepjes worden samengesteld op basis van het onderwerp                                          en de computerervaring

locatie:                De Greef (Ruishornlaan 21) aantal lessen: ongeveer 10 per periode tijdsduur:           1½ à 2 uur per les

wachtlijst:          het kan zijn dat er (tijdelijk) sprake is van een wachtlijst

start periodes:   in september 2018, december 2018 en in maart 2019 worden mensen                              die op de wachtlijst staan, uitgenodigd

aantal deelnemers: 3 tot maximaal 6 per groep

contributie:             € 30,- per periode

contactpersoon: Ria Markus, tel. 06-57493554 of 429885

 

Inloopspreekuur computer

 

computerhulp

In het InloopCafé in De Beukenhof kunt u iedere 1ste dinsdagmorgen van de maand met uw vragen op computergebied van 9.00 tot 12.00 uur terecht.

Een vrijwilliger van de Computergroep van De Paraplu of van de werkgroep Bijblijven bij Techniek van Welzijn Lisse is aanwezig om uw vragen op computergebied te beantwoorden. Hebt u vragen of problemen over het werken met uw computer, laptop of tablet, dan kunt u daar terecht. Indien mogelijk kunt u uw vraag van te voren mailen naar computerinloopvraag@hotmail.com zodat de vrijwilliger zich op het probleem kan voorbereiden. De vrijwilliger van de maand neemt zo nodig contact met u op om een afzonderlijke afspraak te maken. Hebt u in het algemeen vragen over internet; wat is een tablet? wat kan ik met een computer? – ook dan bent u van harte welkom.

@ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @

 

compu

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s