Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk, iets voor u?

Het Europese jaar van het vrijwilligerswerk leverde mooie uitspraken op:

  • ‘Vrijwilligers zijn mensen die in deze glamourmaatschappij kijken naar wat kwetsbaar is en daarin grootheid vinden.’
  • en:
  • ‘Het werk is geen optelsom, maar een vermenigvuldiging. Van vrijwilligerswerk krijg je juist energie en het geeft inspiratie.’

Wie over de nodige vrijwilligerswerkervaring beschikt, zal die uitspraken beamen:

het geeft je veel voldoening je zó – belangeloos – met anderen bezig te houden en te zien hoeveel plezier dat ook de ander oplevert. In gesprekken met coördinatoren van activiteitengroepen hoor je het steeds weer terugkeren.

Zou u zich ook op zo’n manier voor de senioren van Lisse willen inzetten? Daarvoor zijn allerlei mogelijkheden voorhanden.

  • Lijkt het u wat een bijdrage te leveren binnen één van de activiteitengroepen? Neem contact met ze op.
  • Wilt u optreden als gastvrouw of –heer en de koffie/thee verzorgen in De Beukenhof of ‘t Poelhuys? Bel ons even.
  • Denkt u – in overleg met De Paraplu – tot een nieuwe activiteit te kunnen komen?

U kunt ons vinden.

De Paraplu werkt graag samen met het Welzijnskompas Lisse. Ook daar worden vrijwilligers gevraagd die weer heel andere taken uitvoeren: signalerend huisbezoek, installatie van alarmapparaten, het verrichten van kleine diensten of klusjes. U leest erover in de Seniorengids.

Hebt u belangstelling om iets voor een ander te betekenen, neem dan gerust contact met ons op. U hoeft geen ervaring te hebben, maar wel een gezonde dosis inzet. Veel plezier toegewenst!

*************************

Chauffeurs voor de Seniorenbus

seniorenbus-1

Bij de Seniorenbus (zie de betreffende pagina) is altijd plaats voor chauffeurs.

*************************

 

Voorzitter gevraagd!

voorzitterHet bestuur van de KBO, afdeling Lisse, vraagt belangstellenden voor de functie van voorzitter, contact op te willen nemen.

De voorzitter heeft tot taak aandacht te geven aan de belangenbehartiging van senioren en het verzorgen van ontmoetings- en ontspanningsactiviteiten.

Er is een goed functionerend bestuur van tien leden, met een duidelijke taakverdeling. Naast het dagelijks bestuur (voorzitter (vacant), secretaris, penningmeester), zijn er de ledenadministrateur, de activiteitencommissie, een bestuurslid dat zich bezighoudt met de identiteit (vieringen), de publicrelationsmedewerker, de belastinghulpen, de Tussentijds-bezorgdienst.

Ook houden bestuursleden zich bezig met de organisatie van belangenbehartiging via Triobol (samen met de PCOB) en het regiobestuur van de KBO.

Hans Hoogenbosch (tot juni 2016 voorzitter  geweest) is graag bereid nadere informatie te verstrekken, tel. 415468, e-mail: hobalis@casema.nl

*************************

Paraplu van de regen in de drup

regendruppelsStichting De Paraplu is van de regen in de drup gekomen. Het gaat goed met de organisatie maar voor het Inloopcafé De Beukenhof is behoefte aan meer gastdames en –heren, die met de aanwezige gasten actief bezig willen zijn bij een kopje koffie of thee.

De inloop is open op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 – 12.00 uur. Bent u als gastvrouw of gastheer graag creatief bezig, vindt u het gezellig om een spel te spelen of een kaartje te leggen? Wees welkom! Ook voor dames en heren die een en ander willen coördineren is er plaats aan onze tafels. Met enige regelmaat worden ook lunches verzorgd. Hebt u kwaliteiten op dit gebied?

Wanneer u zich door deze uitnodiging aangesproken voelt, dan kunt u contact opnemen met activiteitencoördinator Lia van der Westen (e-mail: vanderwesten@tele2.nl, tel. 414927).

*************************

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s